Перейти до вмісту
Посібники
Перетворення виділенняДоповнення Google WorkspaceGoogle DocsGoogle SlidesGoogle Sheets

Merge Cells і Unmerge Cells у Docs, Slides, Sheets

Об'єднуйте виділені клітинки таблиці в одну або розділяйте їх назад у Google Docs™, Slides™ і Sheets™ із бічної панелі або меню Extensions.

Merge Cells об'єднує вибрані клітинки таблиці в одну. Unmerge Cells перетворює об'єднані клітинки назад на окремі. Обидві функції безкоштовні та працюють у Google Docs™, Google Slides™ і Google Sheets™.

Об'єднання клітинок#

  1. Виберіть щонайменше дві сусідні клітинки таблиці. У Google Sheets™ виберіть діапазон.
  2. На бічній панелі відкрийте Tables & Convert > Modify selected table > Merge Cells. Можна також скористатися Extensions > Text To Table Converter > Modify Table > Merge Cells.

Додаток об'єднує весь прямокутник навколо вашого виділення. Якщо виділення нерівне, об'єднання охоплює найменший прямокутник, що містить кожну вибрану клітинку.

Що відбувається зі вмістом клітинок#

  • Google Docs™: текст усіх об'єднаних клітинок зберігається і потрапляє в об'єднану клітинку.
  • Google Slides™: текст усіх об'єднаних клітинок зберігається і потрапляє в об'єднану клітинку.
  • Google Sheets™: Sheets зберігає лише значення верхньої лівої клітинки. Спочатку перенесіть інші значення за межі діапазону.

Розʼєднання клітинок#

  1. Виберіть об'єднані клітинки, які потрібно розділити.
  2. На бічній панелі виберіть Modify selected table > Unmerge Cells, або Extensions > Text To Table Converter > Modify Table > Unmerge Cells.

Порада: якщо курсор просто стоїть у таблиці і жодну клітинку не вибрано, Unmerge Cells розʼєднає всі об'єднані клітинки в цій таблиці.

Об'єднані клітинки та інші інструменти для таблиць#

Sort Table, Transpose Table, Add Total Row, Split or Join Tables і Table Editor потребують таблиці без об'єднаних клітинок. Якщо будь-який із них зупиняється з повідомленням про об'єднані клітинки, спочатку скористайтеся Unmerge Cells, а потім запустіть його знову.

Усунення проблем#

  • Якщо з'явилося повідомлення з проханням вибрати клітинки, виберіть щонайменше дві. Курсора в одній клітинці недостатньо для об'єднання.
  • Щоб скасувати об'єднання, використайте Edit > Undo в Google Docs, Slides або Sheets.

Пов'язані інструменти для таблиць#

  • Add Total Row: додайте рядок із сумою кожного числового стовпця.
  • Split or Join Tables: розділіть довгу таблицю Google Docs або об'єднайте кілька в одну.
  • Sort Table: сортуйте рядки таблиці за одним стовпцем.